כולם מדברים על "תוכן" אבל אף אחד לא מדבר
על "אסטרטגיית תוכן"
אז למה בעצם חשוב שנבנה אסטרטגיית תוכן לעסק שלנו?
אסטרטגיית תוכן טובה ויעילה – פועלת במישור החווייתי, והמטרה שלה היא להשאיר רושם אצל הלקוח, לאורך זמן.
תרשו לי לקחת אתכם לעולם אחר לרגע, עולם שכולנו מכירים. חלקנו אוהבים אותו וחלקנו שונאים אותו, אבל כולנו זקוקים לו ברמה זו או אחרת – שופינג וספציפית שופינג של בגדים או נעלים. תחשבו מה קורה לכם מבחינת התחושות כאשר אתם מבקרים בחנות בגדים, אבל כזאת שאתם ממש נהנים בה, זוכרים אותה לטובה ומקפידים לבקר בה בשנית.
אני באופן אישי, תמיד אוהב לבקר בחנות ה"כֹּל-בּוֹ" (Department Store) האהובה עלי ברחוב אוקספורד בלונדון. ברגע שאני נכנס לחנות, היישר לתוך מחלקת הבשמים, אופפים אותי ריחות נעימים ומשכרים מכל עבר. המוסיקה הנעימה, שלטי הפרסומות המרתקים שממוקמים בגובה העיניים, השבילים המסומנים והמדרגות הנעות, מובילים אותי בקלות ובמהירות לקומה השנייה, שם אני תמיד מוצא מגוון של בגדים בדיוק באיכות ובמחיר שרציתי.
כלומר מישהו חשב, תכנן והוציא לפועל מופע שלם מתוזמן ובנוי היטב, כדי שחוויית הביקור בחנות תשאיר אצלי רושם חזק, שיגרום לי לשוב אליה פעמים רבות בעתיד.
תחשבו לשם השוואה, שבמקרה נכנסתם לחנות מסוימת, לא התלהבתם מהחנות אבל מצאתם בגד שממש אהבתם. אז כן תתלהבו רגעית מאותו הבגד, אבל החוויה לא תשאיר אתכם עם זיכרון ארוך טווח.
זה בדיוק ההבדל בין אסטרטגיית תוכן, שתיצור רושם ארוך טווח אצל הלקוח, לבין פעילות תוכן חד פעמית נגיד פוסט או מאמר שפרסמנו באופן רנדומלי והצליח נקודתית, אבל לא יצר את החיבור עם הלקוח, את הקשר הרגשי שאנחנו מעוניינים ליצור עם הלקוח שלנו.
אז מהי בעצם אסטרטגיית תוכן?
כשאני מדבר על אסטרטגיית תוכן הכוונה היא לתכנון, פיתוח וניהול של תוכן כתוב או תוכן במדיות אחרות כמו סרטונים, פודקאסטים ועוד.
כלומר אסטרטגיית תוכן היא בשפה פשוטה מפת דרכים, שמכוונת את יצרני התוכן של העסק שלכם ומסבירה להם איזה תוכן ליצור, עבור מי וכיצד ומתי להפיץ אותו.
אז איך נבנה אסטרטגיית תוכן טובה?
אסטרטגיית התוכן צריכה לתת מענה לשאלות הבאות:
1. מה מטרת הפרסום? מה אנחנו רוצים להשיג מהתוכן, מה ייחשב בעינינו כהצלחה?
2. מי קהל היעד שלנו? חייבים להבין למי אנחנו פונים, באיזה שפה נדבר אליו ומה הפלטפורמות שבהן הוא משתמש.
לדוגמה, בהקשר של חנויות בגדים האם נפנה ללקוח שלנו כך: "אחי יש פה מבצע שיעיף אותך!" או "מבצע פנטסטי רק החודש, רוצו לקנות!"
3. באילו פלטפורמות נרצה לפרסם את התוכן? באיזו תדירות רצוי לפרסם?
מה הפלטפורמה הנכונה ביותר עבור התכנים שיצרנו ועבור קהל היעד? הפצה של התוכן הנכון בערוץ הלא נכון עלולה להשיג את המטרות ההפוכות מאלו שרצינו.
מומלץ ביותר לבנות גאנט, שיתזמן את נושאי התכנים והפלטפורמות להפצתם עם תאריכים מדויקים.
4. איזה ערך ניתן ללקוחות לעומת המתחרים שלנו? מה מבדל את העסק או המוצר שלנו מהמתחרה, מה יגרום ללקוח פוטנציאלי לעבור אלינו?
5. והכי חשוב מדידה: מהם היעדים המדידים והאם עמדנו בהם?
חשוב שנגדיר מראש איך למדוד את אפקטיביות התוכן שאנחנו מייצרים. המדידה יכולה להיות על סמך מספר המכירות או הלידים, עלייה במספר העוקבים ברשתות החברתיות ועוד.
אז למה אתם מחכים?
אם אתם רוצים שהתוכן שאתם מייצרים יועיל לעסק שלכם ולתדמית שלו בטווח הארוך וגם יילמד את הלקוח ויהיה מהנה עבורו, אתם חייבים אסטרטגיית תוכן. בדיוק כמו שכדי לבנות בניין חייבים תוכנית אדריכלית ובדיוק כמו שכדי לצלם סרט חייבים תסריט.
ความคิดเห็น